Zathura

Zathura
Jumanji men som ett rymdäventyrsspel. Äckligt mycket produktplacering, det verkar vara så de finansierar barnfilm. Helt rätt film att se när vi var en bunt folk med olika smak som tittade. Jag, Tina, Carin, Michael, Pierre och Marie, hemma i mina soffor. Nedladdad från nätet. Det är inte gott men det är gratis! Fast den här var ganska god. Bra underhållning.
http://www.imdb.com/title/tt0406375/

Angels in America


Åh vad den var bra!!! Allra bäst är Jeffrey Wright, jag vill ha honom här nu! Vilken person! Vilken sorg att det är en fantasiperson...
Smart humor, änglars krångel, rädslans fulhet, dödens naturlighet, passionens krav. Allt i ett, över 300 minuter njutning.
Tur att jag köpt den.
http://www.hbo.com/films/angelsinamerica/

Friends År 1

Äntligen har jag köpt första boxen med vänneravsnitt. Vilken studentnostalgi! Det är som att sitta i den sunkiga korridorkökssoffan igen. Att det känns något passé är bara att ignorera! Friendsfrossa!!! Måste snart köpa År 2-boxen.
http://www.imdb.com/title/tt0108778/
Friends År 1

Se till vänster, där går en svensk

Se till vänster, där går en svensk
Helt ok underhållning med bitvis ett socialrealistiskt perspektiv även om det inte var helt trovärdigt när en psykläkare knappt gjorde motsånd när hans huvudnycklar till den låsta avdelningen stals. Både dansk och med Björn Kjellman, bra slut på påskledigheten.
http://www.filmtidning.se/recensioner/se_till_vanster_dar_gar_en_svensk_2002/
TV2 hemma.

Sommarnattens leende

En passande annan dag påsk-eftermiddags-film. Det känns allmänbildande att ha sett den även om jag oftast har ganska svårt att relatera till gamla svartvita filmer.  Det här var en relationsfilm som utspelade sig i början av 1900. Det är svårt att se skillnad på personerna i svartvit, och jag funderade flera gånger på vilka färger kläderna hade.
http://www.ingmarbergman.se/page.asp?guid=38A2F8D8-6ECF-4861-B946-08E313ED1C74
TV1 hemma.

Undrar varför Bergman är så erkänd...

The Stepford Wifes

Den här var inte lika kuslig som originalet. Men snyggt gjord, förutom en ganska dåligt animerad robothund. Nicole Kidman är hollywoodduktig, dvs spelar bra och är snygg, typ på ett homestylat sätt. Fast hon är bättre i Dogville. Bette Midler är förtjusande!
Jag och Carin hyrde dvd och såg med projektor.
http://www.imdb.com/title/tt0327162/

Around the Bend

En roadmovie. Ett ok drama men med en "dansk" sköterska som spelade korkad, yppig och sextokig på ett montypyton-aktigt sätt som helt stred med stämningen i övrigt. Stämningen var halvallvarlig med en pappa som inte träffat sin son på 40 år samt en farfar som dör.
Jag och Carin hyrde dvd och såg med projektor.
http://www.imdb.com/title/tt0384810/

Nu har jag flyttat

Jag bytte blogghotell. Så nu bor jag här. 
/Vickan

Kim Novak badade aldrig i Genesarets sjö

Tja, det var en Colin Nutley look-a-like fast i lite mer ursvensk tappning, mer av det svenska vemodet typ.

Den var väl ok.

Hyrde DVD med Johan och Lilith i Varberg.

http://sv.wikipedia.org/wiki/Kim_Novak_badade_aldrig_i_Genesarets_sjö_(film)
31/3 2006

Capote

En dialogfilm som var helt fängslande och tog slut precis när den skulle! Den kunde lätt ha blivit utdragen och småtrist men icke.
De lyckades fånga mig och mina känslor under nästan hela filmen. Jag gillade skådespeleriet eftersom jag är road av det queera men det var absolut inte en homofilm utan helt fokuserad på Trumans författarskap och då främst på "In Cold Blood". Philip Seymour Hoffman gör ett riktigt bra jobb, har för mig att han blev oskarsnominerad för rollen
På bio med Carin.
http://www.imdb.com/title/tt0379725/
29/3 2006

Garden State

Ibland kommer jag inte ihåg storyn i en film och råkar hyra den en gång till. Jag tror inte att jag sett den här innan men vissa scener var mycket bekanta som när natalie portman blablabla-ade i sitt rum. Men det kan ju jag ha sett i filmkrönikan. Det här var en trevlig rulle som jag fick lov att pausa eftersom jag somnade. Sov bort de första 10 minutrarna i 'Bota mig' fast jag är inte säker på att det var någon förlust.
Hyrde dvd hemma själv.
http://www.imdb.com/title/tt0333766/
25/3 2006

Jag och min syster

Jag vill slicka Isabelle Hupperts fötter. Hon är bäst, fantastisk och jag hatar henne. Hon måste ha det där vidriga, onda någonstans inom sig annars skulle hon inte kunna agera ut det så bra. Hon hittar det i Pianisten och även här. Hon är genomrutten och så otroligt liten och behövande med en metertjock mur som skyddar henne mot människorna som hon så desperat behöver. Jag är mållös. Varför ser man annat än fransk film? En femma.
Hyrd DVD med Anders hemma hos mig.
http://www.imdb.com/title/tt0410639/
25/3 2006

The Big White

En kanske lite seg men helt ok fredagsfilm. Jag gillar snö, polarklimat och sol. Ja, på film alltså. Som här när filmen utspelar sig i Alaska och det är just snö, polarklimat och skitkallt. Lite sjöfartsnytt, lite nói albínói (men riktigt alla dör inte på slutet). Men Robin Williams står för värme, Holly Hunter för kärlek, sen är ju phoebes tvillingbror med. Och han som är med i den. Om dom som åker tåg och sjunger. Oh brother where art thou. En trea kanske. Och till frukost imorgon blir det fransk film. Mums.
Anders och jag hyrde dvd och såg hos mig.
http://www.imdb.com/title/tt0402850/
24/3 2006

Bota mig

På lördag kl 21 ska jag sitta bänkad framför teven med allt gott man kan tänka sig. SVT's nya serie om två illasinnade terapeuter verkar fullständigt skruvad och helt i min smak. Det kanske slutar med att jag hoppar av min egen terapi. Shanti Roney är med, en favorit! Var har han hållit hus egentligen?
Det kan bli en riktigt film och tv-helg förresten. Jag åker nog och hyr en packe film på hemvägen på fredag. Kanske borde jag ta ett besök på movieline. Mm.

Hoppas jag inte blir besviken på lördag.

http://svt.se/svt/jsp/Crosslink.jsp?d=44358&lid=Bota_mig
21/3 2006

J'me sens pas Belle

De där fransmännen kan göra bra film. Den här handlar om en tjej som bjuder hem en arbetskamrat. De vet inte riktigt om de vill ha varandra. Osv. På baksidan av filmen stod det att det skulle vara en fransk Bridget Jones vilket gav mig ganska låga förväntningar. Jag blev mycket positivt överraskad.
Hemma hos Carin på storbild. Carin och jag.
http://www.imdb.com/title/tt0408927/
18/3 2006

Tjenare Kungen

Åh!!! Jag vill oxå vara 19 och flytta till göteborg och starta ett tjejpunkband! Vilken asschysst 80-talsnostalgi. Det var en bra verklighetsflykt som helt fyllde sitt syfte med att få mig på andra tankar. Ulf Malmros regisserade. Ett under att jag kommer ihåg ett namn.
Hyrde filmen och såg själv hemma.
Den får en fyra av mig!
http://www.imdb.com/title/tt0423382/
16/3 2006

Första inlägget

Välkommen till min nya blogg!