Om konsten att flyga till Kabul

Om konsten att flyga till Kabul
Jösses vilken modig dansk brutta! Man skulle ha hälften av hennes mod och envetenhet. Fast attan vad jobbig hon måste vara att leva med. Tänk när man inte orkar, törs eller vill och någon tvingar en ändå... Jag är en bekvämlighetsvarelse ibland. Undrade ibland om hon var korkad eller modig. T.ex. att trotsa amerikanska försvaret och flyga in utan tillstånd i en krigszon. En uppfriskande film som jag såg på Hagabion med Mizze.
http://www.vujer.com/filmer/om_konsten_att_flyga_till_kabul_2005/

Tillfällig fru sökes

Tillfällig fru sökes
Jag har för mig att den fick rätt dålig kritik men jag tycker absolut att den dög i sin genre. Ingen toppfilm men underhållande en fredagkväll inte allt för sent. Jag satt hela tiden och undrade om Tomme spelades av
Morgan Alling men det gjorde han inte. De bara pratade likadant.
TV4 hemma.
http://www.sfi.se/sfi/smpage.fwx?page=10367&GULDBAGGEFILM=7269

A History of Violence

A History of Violence
Ja, den var bra. Men mycket amerikansk, vilket torde vara väntat. Hon som spelade mamman var riktigt bra,
Maria Bello. Viggo var i vanlig ordning skön att vila ögonen på. Det fanns mycket underliggande psykologiskt spel som nog kräver en omtittning för att få kläm på. En film som passade mig.
Hyrde dvd till frukost. Och nu är det dags för kaffe.
http://www.imdb.com/title/tt0399146/

Jet Lag

Jet Lag
Fransk film bådar väl. Tror att jag sett den här tidigare. En småtrevlig film med
Juliette Binoche och Jean Reno. Egentligen ska man nog ha full koncetration på den här filmen för det känns som om det finns mer under ytan än man ser. Men jag såg den 21.30, en vardagkväll och längtade lite efter sängen.
TV hemma.
http://www.imdb.com/title/tt0293116/

Bröderna Grimm

The Brothers Grimm
En mycket ojämn film. Omvartannat tråkig, spännande, snygg osv. Men vissa perioder var den riktigt bra. Både bäst och sämst var en kvinnlig pälsjägare. Synd att alla var hollywoodsnygga, men det var ju en saga.
Peter Stormare spelade italiensk legosoldat, småroligt. Ännu roligare var att Mackenzie Crook från The Office dök upp, med liknande personlighetsdrag som i serien.
Hyrde DVD.
http://www.imdb.com/title/tt0355295/

Kissing Jessica Stein

Kissing Jessica Stein
Det här är en film som gör mig glad även om det inte är ett traditionellt lyckligt slut. Jag gillar uppochnerpåvändavärlden. Man ska inte ta allt för givet. Sen blir jag såld på det intellektuell-wannabe-mässiga. Den där Rilke kanske man får läsa någon gång. En femma för den här.
Min alldeles egna film som jag såg själv.
http://www.imdb.com/title/tt0264761/

The Ballad of Jack and Rose

The Ballad of Jack and Rose
Camilla Belle
är en udda person som fått växa upp utanför de normala samhällsreglerna. Det blir lite krångligt när hennes pappa drar in en hög människor utifrån in i deras lilla oförstörda värld. En liten ö utanför New York som en gång var ett idylliskt kollektiv där man försökte leva ihop med sunda värderingar och miljömässigt tänkande. Jag gillade filmen.
Hyrde dvd och såg själv.
http://www.imdb.com/title/tt0357110/


Winter Passing

Winter Passing
Jag tycker inte karaktärerna var helt genomtänkta. Det kändes inte helt troligt att en rökande, knarkande supande skådespelerska (
Zooey Deschanel) gav sig ut i friskluften i skogen på en joggingtur. Karaktärerna och det de gjorde var genomgående inte helt trovärdiga och genomtänkta. Men det var ändå en ok historia om en dotter till ett tragiskt författarpar. Något man kan roa sig med innan melodifestivalen (som var tråkig).
Hyrde dvd och såg själv.
http://www.imdb.com/title/tt0380817/

Pianisten

Pianisten
Alltså hon är verkligen gräslig, Erika, en totalt sjuk och fruktansvärd människa. Dominant, totalt känslokall och samtidigt ett försvarslöst ensamt och kärlekstörstande barn.
Isabelle Huppert, min gudinna, är helt fantastisk! Hennes uttryck i slutscenen är nästan värt att avstå från film resten av livet. Vilket fullständigt  passionerat och genomdjävulskt självhat!
Regissören Michael Haneke får jag nog titta närmare på. Han kanske har gjort fler sådana här filmpärlor.
Det fina i kråksången är att jag har köpt filmen så jag kan se om den och om den och om den.
http://www.imdb.com/title/tt0254686/

Must Love Dogs

Must Love Dogs
En romantisk komedi som hade sina poänger men som väntat var det ett hollywood ending som förstörde slutet. Så en svag mittfältare typ Magnus Kihlberg (vad håller jag på med? jag hatar ju fotboll!). Men med en del existensiella syftiningar och smått filosofiska dialoger så höll den sig på godkänd nivå.
John Cusack var namnet som fick mig att välja den här lördagsfilmen som inte upprörde någon. Jag och Tina hyrde DVD.
http://www.imdb.com/title/tt0417001/

Jag har placerat min blogg i http://bloggkartan.se/registrera/17540/oergryte/ på bloggkartan.se

In my Country/Country of My Skull

In My Country
Ett riktigt bra drama om när Sydafrika avvecklade apartheidsystemet. Fast jag blev sur när inte
Juliette kunde hålla sig borta från Samuel. Men jag gillade Dumi! En rolig och charmig typ.
Rättegångar där offren och gärningsmännen möttes och ev. forsonas. Förutom kärlekshistorien så var det en riktigt bra film. Jag höll inte på att somna trots att det var fredag kväll.
Hyrde dvd och såg med projektor, med Carin, Michael, Pierre och Marie.
http://www.imdb.com/title/tt0349260/

Harrys döttrar

Harrys döttrar
Ett drama som heter duga. Inget jag skulle vilja se om jag vore gravid.
Lena Endre och Amanda Ooms är systrar och höggravida. Det ena barnet dör precis innan födsen och allt blir kaotisk. Ska systern med det överlevade barnet vara lycklig eller olycklig? Och systrarnas pappa - jobbig sits.
Hyrde DVD med Johan och Lilith.
http://www.sf.se/sites/harrysdottrar/handling.html

The Life Aquatic with Steve Zissou

The Life Aquatic With Steve Zissou
Jag gillade den här. Men jag gillar ju sagor och fina färger. Och dubbel dos av
Bill Murray kändes bra. Tobbe vande sig. Synd att inte Anjelica Houston var med mer, hennes karaktär tilltalade mig. En rejäl kvinna.
Hyrde DVD med Tobbe hemma, till frukost.
http://www.imdb.com/name/nm0001378/

Broken Flowers

En mörkt filmad film om en halvlooser som iofs tjänat en massa pengar men inte lyckades så bra med närkontakt.. Fick se Jeffrey Wright i en helt annorluna roll än den i Angels in America. Här var han snäll, lite småkul och vis. Gillade honom bättre i AiA. Men den här var underhållande och höll en lördagkväll till varma mackor.
Hyrde DVD med Tobbe och Tina hemma.
http://www.imdb.com/title/tt0412019/
Broken Flowers

Birth

Ännu en gång den här känslan av att känna igen en film men ändå ha glömt av den. Fast jag visste ju hur pojken kunde veta så mycket om Nicole. Ett mystiskt drama med pedofila inslag. Tja. Eftermiddagsunderhållning som man kunde ha somnat till.
http://www.imdb.com/title/tt0337876/
Hyrde DVD hemma med Tobbe.
Birth