The Sentinel

  The Sentinel
Mja. Jo, det var en underhållningsaction som passade att se med människor med olika filmsmak. Inte för att den var någon höjdare men själva arrangemanget var trevligt, socialt. Sen var historien gammal, har sett den i ett otal varianter, med olika titlar och olika skådisar.
Nerladdad hos Jenny och Jonas.
http://www.cine.se/filmsida.php?film=the_sentinel

Eyes Wide Shut

Eyes Wide Shut
Min tolkning av den här filmen är att den handlar om att rädda ett förhållande. Handlingen runt ikring Bill och Alice är deras gemensamma abstraka drömbild av rädslan för att förlora varandra, alltså inte verklighet. Jag gillade den väldigt mycket. Johan tycker att den är konstig för konstighetens skull men det kanske beror på hur man tolkar den. En keeper helt enkelt!
Köpdvd hemma.
http://www.cinema.se/recensioner_/bio/eyes_wide_shut/eyes_wide_shut.html

Vuxna människor

Vuxna människor
Jag tycker generellt sett att Felix H är överreklamerad, han har för stort ego. Min förutfattade mening förstör filmen lite. Det kommer att bli en film som jag blandar ihop med andra svenska relationsfilmer som Varanna vecka, Adam och Eva, och så vidare. Persbrandt är den enda som håller upp filmen.
Kanal 5 hemma.
http://www.filmpunkten.se/filmtitel.asp?ID=946

Click

Click
Njae. Den här gillade jag inte. Jag var ute efter en lättsmält komedi. Den här filmen fick mig att tycka att mitt liv var skit vilket jag inte tycker. Den saknade något, svårt att säga vad, men varken hjärta eller känsla var med. Dessutom retade jag mig på många uppenbara produktplaceringar. Synd att jag slängde ut biopengar, det hade känts bättre om jag laddat ner den från nätet. Det kändes snopet efteråt, fick inte vad jag ville ha.
På bio.
http://www.cine.se/filmsida.php?film=click

Tipping the Velvet

Tipping the Velvet
På ett sätt, ett annorlunda kostymdrama, de brukar vara könsstereotypa och väldigt traditionella men denna miniserie från BBC handlar om lesbiska kvinnor i slutet av 1800-talet. I övrigt var den ganska lik andra kostymfilmer, fast inte helt trovärdig. Nästan alla kläder såg onaturligt nya ut, det kändes nästan som om karaktärerna var utklädda. Fast, jo, jag gillade den ändå, en trea skulle jag nog sätta som betyg.
Köpdvd hemma.
http://www.filmtipset.se/film/tipping-the-velvet/23062.html

United 93

United 93

Den kändes lite dokumentär-aktig. Mycket olikt amerikansk film av den här typen. Det brukar ju var svulstiga hjältefilmer. Men den här var lågmäld och framställde inte amerikanerna som varken bättre eller sämre än andra. Det var bra att sitta i mitten längst fram så man fick filmen tryckt upp i ansiktet. Frågan är om man vågar flyga nått mer.
På bio med Reine och Svetlana
http://www.bio.nu/film/?id=100988