Hard Candy

image129Ett ursnyggt dvd-omslag och affish. Mycket trendig inredningsdesign i miljöerna. Kolossalt stiligt filmat. Sjukt snygga, moderiktiga och coola skådisar.

Men ganska förutsägbar, och inte så särskilt psykologiskt djupa eller trovärdiga persongestaltningar.

Mycket yta. Lite själ. En tvåa i betyg.

Hos Tobbe med Åsa.

Filmen

Recensionen i Ciné

IMDB

Andra bloggar om: ,

Breakfast on Pluto

En lååång film. Kan inte bestämma om jag egentligen gillade den genomgående teatraliska personligheten som Patrick hade. 70-talskänslan var intensiv och filmen hade känslan av en sorglig saga över sig.

En trea från min soffa.

Filmens hemsida

Recension från Vujer

IMDB

Andra bloggar om: ,
image128

Prime Suspect: The Final Act

image127Helt fantastisk! Helen Mirren tar plats på topplaceringen jämte Isabelle Huppert på min "bästa skådis lista". En kraftfull och fullmatad historia, helt makalöst skådespeleri där man följer med i Tennisons inre känsloliv och samtidigt utsätts för effekterna av hennes personlighet i de mycket välvalda och genuina miljöerna och motskådespelarna.

En solklar femma. Jag måste ha mer!

Hemma i soffan.

Recension i Variety

Seriens hemsida

Andra bloggar om: , ,

Göta Kanal 2 Kanalkampen

Det här är en folklig film. Buskis. Man får ta den för vad den är. Något man ser en sommarkväll på semestern när det viktigaste i livet är att komma till stranden innan 12. Den är svår att betygsätta eftersom jag inte tycker att man kan jämföra med "litterära" filmverk som t.ex. Pianisten där historia, regi och skådespeleri är av världsklass.

Av mig får den en tvåa, fast en glad sådan.

Hos Johan och Lilith.

Filmens hemsida

Recension GP

Andra bloggar om: ,
image127

Kristi sista frestelse

Kristi sista frestelseBra att man hittar guldkorn ibland. Till skillnad från Scorseses totala fiasko med The Departed så lyckas han här hitta en fantastisk väg att beskriva mänskligt lidande vilket intresserar mig. Vilka uppoffringar är man beredd att göra för att slippa att lida?

Filmen är från 1988 och jag funderar över om genusperspektivet hade varit annorlunda om filmen gjorts idag. Naturligtvis ses kvinnorna som korkade och med avsaknad av moral vilket ska avspegla dåtidens kvinnosyn men säkert ger en bild av Scorsese och samtiden 1988. Ja, jag tror att synen har ändrats idag åtminstonde i Sverige, dessutom har jag själv mer erfarenhet nu.

En bra fyra, nästan femma.

Frukostfilm i soffan.

Recension i Labyrint

Bilder och amerikansk recension

Andra bloggar om: , , ,

Elizabethtown

Blä. Seg romkom som exakt följer Hollywoodmallen, dessutom var den alldeles för lång. Jag funderar över varför jag väljer en massa amerikansk skitfilm. Som försvar tänker jag att det är bra att ha som jämförelsematerial. Helt otrovärdig film, mediokra miljöer, standardingredienserna bröllop, begravning och lyckade karriärmänniskor. I slutet insåg jag att det var Legolas som hade huvudrollen.

Hemma med Tina. Vi pratade sönder filmen och ojade oss över konstiga amerikaner.

En svag tvåa.

Recension i GP

Filmsida

Andra bloggar om: ,
Elizebethtown

På spaning med Bridget Jones

P? saning med Bridget JonesVilken positiv överraskning. Härligt att de lyckats fånga osäkerheten hos Bridget på ett komiskt men trovärdigt sätt. Det är är verkligen en trevlig fredagsfilm, underhållande, träffsäker och av hyfsad kvalitet. Så får man njuta av Mr Darcy i nästan två timmar.

Hemma med Tobbe på Msn.

En fyra i betyg.

Recension Svd.

Filmens hemsida

Andra bloggar om: , ,