Hollywoodland

HollywoodlandMin första reflektion var att Mr "Pianisten" Adrien Brody hade huvudrollen. Sedan dök Joe Spano upp (Spanarna på Hill Street) som jag brukade se ensam på söndagkvällarna i de tidiga tonåren. Det är en Film Noir som har en dyster stämning, ofta med en speakerröst som förklarar känslostämningar. Det här får räknas som postiva iakttagelser men filmen kräver uppmärksamhet så det är bättre att se den en söndageftermiddag än kl 20 en arbetsdag. Rågbröd är mitt slutord, kraftig, innehållsrik, men slinker inte ner så lätt.

Filmfestivalen, Folkan.

Recension från Rolling Stone.

Andra bloggar om: , ,

Fast Food Nation

JAG MÅSTE BLI VEGETARIAN!!! Men jag älskar ju kött så jag vet inte hur jag ska få ihop det här. Jag trodde att det var en dokumentärfilm men det var en kändistät spelfilm med bl.a Patricia Arquette och Bruce Willis i biroller. Efter filmen såg jag att Kris Kristofferson var med och han ska jag se på Konserthuset snart.

Filmfestivalen, Chalmers, med Michael.

Recension MovieZine

Andra bloggar om: , ,
Fast Food Nation

Driving Lessons

Driving Lessons
Det var så fina färger! Och så innehållsrikt manus. Jag gillar
Laura Linney som även var med i The Squid and the Whale men här var hon religös och osympatisk. Jag vill bo i Evies hus, det var mysigt och hade en vacker trädgård. Det var fint att Evie och Tim fick så bra kontakt. Lite jobbigt att filmen inte var textad ens på engelska, för dialogen var emellanåt halvkomplicerad och jag missade vissa nyanser. Men det var en bra film :)

Filmfestivalen, Chalmers, med Åsa och Ingela.

Filmens hemsida.

Recension i Variety

Andra bloggar om: , ,

Sleeping Dogs Lie

Sleeping Dogs LieEn liten pärla!!! Hur kul som helst och jag fick bekräftat vad jag försiktigt har sagt tidigare. Det är bra att ljuga lite ibland, om man säger hela sanningen så kan man förstöra och det är inte säkert att alla klarar av sanningen. Helt underbar komedi! Det här är anledningen till att jag går på filmfestival :)

Live Recension från Broke Ass Movie Review

Filmfestivalen, Folkan

Andra bloggar om: , ,

Who Needs Sleep?

Who Needs Sleep?

Jag trodde att det var en dokumentär som skulle handla om vårt stressade och överpresterande samhälle. Jag hade så fel! Den handlade om att filmarbetare i Hollywood jobbar alldeles för långa pass. Jag somnade efter 10 minuter. Den var trist och handlade mycket om tidningsskriverier, många citat, överstrukna i tidningar, mycket intern film som passar bättre bland någon filmarbetares privata super8rullar.

Genom hela filmen utkämpade jag en plågsam kamp mot sömnen och efteråt kände jag att jag borde ha gått. Den sög.

Filmfestivalen, Bergakungen.

Recension Film Threat

Andra bloggar om: , ,

The Border Post

The Borde Post


En komedi i krigsmiljö. Soldaterna tog inte situationen på allvar vilket var befriande att se. De tog även risker som kändes ovanliga (kulturskillnad?), som t.ex. huvudpersonen som stöter på befälets fru, länge och väl och sedan förför henne. Eller en annan soldat som ger ett löfte på all sin heder till befälet, lovar att han inte ska lura honom och sedan totalt gör ner honom inför ett högre befäl. En bra komedi! Med snygga skådisar :)

Filmfestivalen, Chalmers, med Carin.

Filmens hemsida

Andra bloggar om: , , ,

The Queen

Den här filmen får mig både att avsky monarkin (ännu mer) och att älska Tony Blair. Hur kommer detta sig funderar jag när filmen nått hälften. Det måste vara en film som är gjord under inflytande av lobbyister, förmodligen både från Storbritannien och USA. De behöver tjäna in pluspoäng på grund av katastrofen i Irak.

Men det är på den absolut bästa biografen, Draken, på Järntorget. Och man ska sitta i mitten längst fram!!!

filmfestivalen med Tina (delvis) och Åsa.

Recension i Ciné

Andra bloggar om: , ,
The Queen

Göteborg Filmfestival

Filmfestivalen


Äntligen!!!
Idag börjar
filmfestivalen, årets höjdpunkt. Min första film är The QueenDraken. Jag sitter i mitten längst fram, bästa platsen!

Tyvärr börjar det katastrofdåligt innan vi 700 personer som utgör publiken har fått komma in i salongen. Det är kokhett, näst intill syrefritt och hög irritationsnivå eftersom filmen är 20 minuter försenad.

Då kommer någon sorts festivalansvarig kvinna och ställer sig på en stol och förklarar glatt - skyll på mig, det är mitt fel, vi drog ut på invigningstalet. Filmen startar om 20 minuter.

Den 700 personer stora väntande publiken var inte så förlåtande som hon verkar ha önskat. 

Tyvärr kom inte filmen igång förrän 20.40, 40 minuter försent vilket innebar att jag missade min andra film som skulle ha varit Gretchen. Stor besvikelse!!! Som tur var fick jag biljettpengarna tillbax.

Men jag är glad ändå, jag har massor av god festivalfilm framför mig!

Andra bloggar om: ,

Hero

Asiatisk film är meditativ. Färgsättningen, med jordfärger och en stark, klar färg, minimalistiskt - en njutning. Här finns det mycket att hämta dvs ur det asiatiska filmarkivet.

IMDB

Andra bloggar om: , ,

Idag ska jag nog hämta filmfestivalbiljetterna :)
Hero 1

It's all About Love

It's all about loveEn dyster historia om svek, katastrofer och en värld som enbart går ut på att pengar styr. Det känns nästan som ett billigt filmknep att i slutet låta en speakerröst förklara att kärlek är det enda som är värt något. Men jag tror nog att jag gillade filmen ändå, mycket symbolik och detaljer. Joaquin Phoenix är med. Hemma med Carin och storm ute.
(Tack för tipset Helena)

Recension, Vujer
Recension, Dalademokraten

Andra bloggar om: ,

Sagan om de två tornen

Lavskägge 
Jag gillar enterna för de tar sin tid att tänka utan att ta hänsyn till den övriga världens tempo. Jag känner igen mig. Dessutom är de långa och det är jag oxå. Vi har mycket gemensamt. Då har vi kommit 2/3-delar av de förlängda versionerna av trilogin. Mycket trevligt, med viltskavgryta som filmförrätt, hos Tina med Marianne.

http://www.russin.nu/filmview.php?filmid=352

Andra bloggar om: , ,

Lonesome Jim

Lonesome Jim
Lite smått halvuttråkad blev jag emellanåt. Börjar nog bli trött på denna typ av fim. Amerikansk independent. Den var inte dålig, bara ganska slätstruken om än småsmart. Jag får nog börja på en genre av film som jag inte prövat så mycket. Skräckfilm, uhu. Ska fortsätta med det asiatiska oxå. Man kan ju inte stå här och stampa.
Hos Reine och Svetlana.

http://www.rottentomatoes.com/m/lonesome_jim/

Andra bloggar om: ,

The Last Kiss

The Last Kiss
Börjar mycket bra med fallerande relationer, nya som gamla. Den beska känsla som bröllop kan framkalla, att den väg som många anser "normal" kanske inte håller vad den lovade i broschyren, dvs evig lycka. Tyvärr blir det ett hollywood ending. Med han i Scrubs,
Zach Braff.

http://www.cine.se/filmsida.php?film=the_last_Kiss

Andra bloggar om: ,

Kingdom of Heaven

Kingdom of heanve
En dussinaction i kostym.

Det bästa var sällskapet, hemma hos Jenny och Jonas med Jocke.

http://www.moviezine.se/filmsidor/kingdom_of_heaven.shtml

Andra bloggar om: ,

The Squid and the Whale

squid
Här hade vi en riktig liten godbit! Ett drama om en skilsmässa och hur familjemedlemmarnas känslor tar sig olika uttryck. Manusförfattaren och regissören
Noah Baumbach har även skrivit The Life Aquatic with Steve Zissou som jag oxå tycker mycket om. Filmen utspelar sig i New York som jag har en liten hang-up på, vill åka dit snart!

Skulle även gärna åka till LA och se Universal Studios. Kan man göra "studio"-besök på HBO?

I vilket fall får den här filmen nästan en femma, ett filmtips! (tack bio.nu)

http://www.squidandthewhalemovie.com/

Andra bloggar om: , ,

Sagan om ringen

Galadriel
Tina har köpt de förlängda versionerna av hela trilogin. Igår såg vi första filmen hos Tina, Marianne var oxå med. Den är som kalleanka på julafton, bra varje gång. Det är jag som är Galadriel, men min själs älskade är förstås Aragorn.

http://www.lordoftherings.net/

Andra bloggar om: , ,

Släkten är värst

Släkten är värst
En film som inte kräver 100% uppmärksamhet för att man ska hänga med. Det passade mig bra för jag ville sticka samtidigt. Jag gillar inte
Ben Stiller så värst och inte här heller, men han hade ett roligt namn; Gaylord Focker. Filmen är ett lagom tidsfördriv och Robert de Niro är sådär osympatisk som han ofta är i sina roller, en krydda (kanske).
Inget wohoande för den här filmen. En gäspning snarare.

http://www.moviezine.se/filmsidor/meet_the_fockers.shtml

Andra bloggar om: , ,

A Prairie Home Companion

A Prairie Home Companion
Regi: Robert Altman. Skådisar: Merryl Streep, Lily Tomlin, Kevin Kline mfl. En film som får femmor av finkulturrecententerna pga kamerateknik etc. De säger att filmkonst uppstår. Jag fattar inte. I klartext tycker jag att den var långtråkig. Visst var Merryl som vanligt en duktig skådis, men filmen var rörig. Varför är den här filmen filmkonst? Om enbart de "bildade" finkulturrecencenterna ser storheten, är det då storhet?
Undrar en besviken filmbloggare av folket.

http://www.gp.se/gp/jsp/Crosslink.jsp?d=257&a=295101

Andra bloggar om: , ,

Mrs. Henderson Presenterar

Mrs. Henderson Presenterar
Woho! Vad man kan filmfynda ibland! På mitt lokala konsum stod en dvd-låda med två-för-nittinio härom dagen. Jag kollande igenom det mesta och fann en som jag ville ha och några kanske vill ha. Jag valde den här som kanske-film. En trevlig brittisk komedi tänkte jag, varken mer eller mindre. Men det var ju en höjdare! Mrs Henderson (
Judi Dench) är min nya idol! Jag ska bli som henne när jag fyller åtti. Skitbra!
Hemma i min soffa med Tina, Marianne och Magnus.

http://film.nu/?page=filmrecension_visa&filmid=896

Andra bloggar om: , ,

Livets Hjul

Livets Hjul
En mycket trevlig och tänkvärd film. Jag gillar den avporträtterade tystnaden som ibland bryts. Blev mycket förvånad över den nakna huden eftersom jag tänkte mig en kinesisk film; dock är den ju koreansk, och därför västerlänskt inspirerad. Budismen är tilltalande men kanske är jag lite för otålig för att förstå symboliken.
Även denna bra som bakfyllefilm, den andra för dagen i soffan men nu med Tina.

http://www.ingmar.se/cldoc/97.htm

Andra bloggar om: , ,

Tjenare Kungen

Tjenare Kungen
Det är nästan ett år sen jag såg den här filmen senast. Men nu fick jag den i julklapp av min ingifta släkting Mirre. Mycket bra val.
Abra är så tvärsäker på det hon gör, iaf på ett plan, men hon är iofs oxå en osäker tonåring. Men dock målmedveten. Jag skulle inte vilja byta ålder och liv med henne som jag skrev sist jag såg filmen. Fortfarande en bra film!
Hemma själv, bakis i soffan.
http://www.moviezine.se/filmsidor/tjenare_kungen.shtml

Andra bloggar om: ,