The Science of Sleep

Jag vill in i filmen! Jag vill att mitt liv ska vara som Stephanies. En helt hänförande surrealistisk värld där dröm och verklighet blandas i en underskön gräddig miljö. Jag påminns om Shortbus när jag ser modellandskapen. Alla vackra saker får mig att vilja sy och brodera och tapetsera mina väggar och hyllor med vackra bilder och fina saker. Detta är sann filmflykt.

En stark femma, lika skinande som solen utanför mitt fönster.

Filmen

Recension Russin

IMDB

Picasso

Andra bloggar om: , ,
image140

Notes on a Scandal

image139Spännande intrig och bra skådespeleri. Man fattade ganska snabbt att det skulle bli pannkaka av hela situationen och det slutade med att de flesta inblandade var psykopat lite till mans. En bra eftermiddagsfilm som fångade mitt intresse nästan hela tiden.

En 3,5:a från min soffa.

Recension

Filmen

IMDB

Andra bloggar om: ,


Hata Göteborg

image138

Jag var skeptisk till den här filmen. Fotboll och huliganer, totalt ointressant. Men jösses vad fel jag hade! Det var en rolig, varm film om hur viktigt det är att söka sig till det positiva , att ha målet inställt på att få ut det goda av livet. Samtidigt kom allvaret fram, hur lätt det är att falla för grupptrycket för att få snabb bekräftelse med hjälp av negativ energi, slå ner någon och bli hyllad som slagskämpe - betala med ett års fängelse och förlust av de goda vännerna.

En fyra från Johan och Liliths soffa.

Filmen

Recension DN

Jag Älskar Göteborg!

Andra bloggar om: ,

Borat: Cultural Learnings of America for Make Benefit Glorious Nation of Kazakhstan

Om det bara är Borat och hans polare som är skådisar i den här filmen så är den ganska skojig faktiskt. Fast så hysteriskt rolig som den framställts hittills var den inte. Den dåliga filmkvaliteten störde.

En två från Åsas soffa.

Recension

Filmen

IMDB

Andra bloggar om: ,
image137

School for Seduction

image135Dussinfilm. Jag lockades av att det var en brittisk komedi men ack så blåst jag blev.

Uttråkad.

image136

Recension

IMDB

Andra bloggar om: ,

Zozo

De tre starkaste scenerna:
Zozo's möte med sin farmor och farfar får mig att börja gråta.
3 mot 1 när Zozo får stryk i skolan - min kudde åker upp framför ansiktet.
Zozo och Leo metar medan farmor och farfar myser på bryggan vid sjön i slutscenen.

Det arabiska familjelivet och den självupplevda (förmodar jag) flykten till Sverige känns äkta och bra men det svenska i filmen känns lite väl stereotypt.

Min nya surroundanläggning kommer väl till pass i bombscenerna.

Zozo får en 3,5:a av mig. Bästa svenska jag sett på ett tag.

Recension

IMDB

Andra bloggar om: ,
image134

Visitörerna

image132En fransk eftermiddagskomedi för hela familjen. Den fick mig att dra på munnen flera gånger men inget gapflabb. Jean Reno spelar en stolt riddare från år 1122 som förflyttas till nutid, och det gör han med god inlevelse och övertygelse.

En trea.

Recension

IMDB

Andra bloggar om: , , ,

Babel

Tre parallellhistorier som alla är högintressanta just nu. USA's terrorristfobi, USA's Mexikanska invandrarfobi samt människors bekräftelsepanik i storstadsmiljö. Alla tre berättelser skulle kunna stå för sig själva. Bra skådelspeleri, särskilt Cate Blanchett och barnskådespelarna. Jag funderar över vad barnen upplever i de olika berättelserna, de deltar inte i de politiska maktspelen utan befinner sig i den lilla verkligheten här och nu. Jag funderar även på kopplingen till Babels torn men är osäker om det finns någon.

Jag gillar filmen, men de tre historierna skulle kunna vara tre filmer, ändå en fyra från frukostsoffan.

Recension Ciné

Filmen

IMDB

Andra bloggar om: ,
image131

Arbetarklassens sista hjältar

image130

Teater på TV brukar inte fungera så bra. I det här fallet tycker jag att mediet är ganska ok. Det beror nog på att jag är helt hänförd av historien och personernas öden. Mycket hög igenkänningsfaktor skapar många känslor. Att jag ser tv-föreställningen första maj efter att ha flanerat på stan mellan demonstrationstågen och slölyssnat till talen så blir det här en bra inramning av dagen.

En fyra med mycket känsla.

Recension

Andra bloggar om: , ,