Leaving Las Vegas

Leaving Las Vegas
Det här är en av mina topp tre filmer. Har inte sett den på säkert 10 år och var rädd att den inte skulle hålla, men det gjorde den.
Vi är så här skröpliga, man kan välja att supa ihjäl sig eller låta andra förnedra ens kropp mot betalning. Men hur mycket Sera än lovar att inte försöka ändra på Ben så orkar hon inte stå emot. Hon behöver ju honom. Hon tycker att hon utnyttjar honom men det utvecklas till en ömsesidig förståelse.
Man får det ena knytnävsslaget i ansiktet efter det andra. Konstigt att Hollywood lyckats. Men det är väl en per 10:nde år.
TV2 hemma.
http://www.kaapeli.fi/~nytid/film/leaving.htm

Boudu

Boudu
En fransk komedi som är lite sömning den första delen. Sedan blir den mer och mer intressant allteftersom Boudu (
Depardieu) tar mer plats. Utan hämningar tar han plats i sin okände livräddares hem och beter sig som ett barn, -när är maten klar? Jag fryser! Kan du hämta...  Detta beror på att han varit uteliggare i 30 år och levt efter helt andra normer än jag är van vid. Han skäms inte ett dugg för att han får bo hos okända eller att de få ge honom mat, för att han själv helt saknar medel. Tog sig ordentligt i slutet.
Hyrfilm hemma.
http://www.skivlagret.se/Produkt/butiker.asp?prodnr=817621&kedja=73

Transamerica

Transamerica
En pärla helt klart. Jag måste köpa den. Alltså när jag läste på IMDB så såg jag att huvudrollsinnehavaren,
Felicity Huffman var en kvinna. Otroligt bra spelat. En synnerligen god drama-komedi. Det kan vara sensommarens/höstens bästa film. Jag vill ha mer! Trots att det är fredag kväll har jag inga som helst problem med att hålla mig vaken. Mycket bra story, love and life. Man kan ha många konstigheter i bagaget och ändå vara en riktigt bra prick! Mmm. Jag kommer att sova gott i natt.
Jag och Carin hyrde film och såg i min nya finfina lya.
http://www.moviezine.se/filmsidor/transamerica.shtml

Den bästa av mödrar

DenBästa
Jag har precis varit där, i Skåne, Österlen. Det var lika vackert som i filmen. En fin liten film och
Maria Lundqvist är ju toppen, även om jag mest gillar henne som Sally. Det är väl allmänt bekant att det är jobbigt att skiljas från sin mamma och Eero får göra det två gånger. Livet är hårt och orättvist.

Hyrd DVD hemma.
http://www.bio.nu/film/?id=100903

V for Vendetta

vendetta
MUMS! Bra film, snyggt filmad och bra fart! Spännande science fiction med hjältar och enkel skillnad mellan det onda och goda. Och
Natalie Portman är ju snygg som vanligt. En mycket god frukostfilm. Jag måste se mer science fiction. Och mer fransk film. Och mer spansk film. Äntligen är sommaren slut så man får vara inne och titta på film!
Hyrd DVD hemma.
http://www.bio.nu/film/?id=101093

Me and You and Everyone We Know

MeAndYou
Jag var inte beredd på en långsam film. Ungefär som när jag såg
In the Mood for Love. Jag blev rastlös trots att det var en bra film. Dessutom var jag så genomtrött att jag somnade flera gånger och fick backa bandet. Men det var en trevlig film med udda personligeheter. Jag gillade den kvinnliga huvudrollen (spelad av Miranda July), en konstnär som var mycket sympatisk. Roliga aspekter på internetchattning. En liten film som ligger i tiden trots tempot.
Miranda hade även skrivit och regisserat filmen vilket kändes när man såg filmen. Hyrd DVD hemma.
http://www.imdb.com/title/tt0415978/