En Geishas Memoarer

I eftermiddag pratade jag om Fengh Shui med min morbror. Hela den här filmen kändes feng shuiad fast på amerikanska, alla element verkade vara med i varje scen, trä, eld, jord, metall och vatten.

Filmen bjöd på god underhållning och man blev känslomässigt berörd. Det var irriterande att de pratade amerikanska med asiatisk brytning. Känslan hade blivit mycket bättre om de hade pratat japanska.

En svag fyra.

Hemma i soffmyset.

Recension Vujer

Filmens hemsida

Andra bloggar om: , ,
image130

Imaginary Heroes

image121'Sådär' blir mitt omdöme. Ganska bra men den fastnade inte och kändes slätstruken, som en sämre variant av The Squid and the Whale fast med ett större avstånd till karaktärerna och faktiskt även miljön. Man blir positivt inställd till att klippa en hövding.

Den får en medioker trea av mig.

FIlmens hemsida

Recension Café Crème

Andra bloggar om: ,

The L Word, Säsong 1-4

The L Word


Man blir beroende. Nu har jag plöjt samtliga tillgängliga säsonger och avsnitt av denna mycket underhållande serie. Väldigt lämplig underhållning när man inte riktigt orkar koncentrera sig på film. Blev helförtjust i vissa av karatärerna som t.ex.
Shane, hur cool som helst, snygg, kylig, passionerad och otillgänglig. Mitt alterego-wannabe. Jackie Brown är oxå med, men hennes skådespelartalanger är väl si och så. Har sett att det ska komma en säsong till, hoppas den går på en kanal nära mig.

The L Word hemsida

L Word på Wikipedia

Andra bloggar om: ,

Wild at Heart

Wild at Heart

This is a snakeskin jacket! And for me it's a symbol of my individuality, and my belief... in personal freedom. Vilken replik! Trots min sirapssega hjärna så spelade denna klassiker på alla min filmsträngar och jag somnade lycklig. Den är uppe och nosar på en femma i betyg.

Hemma med Tina

Recension MovieBox

MGM Filmsida

Andra bloggar om: ,

Rumor Has it

Rumor Has itVilken skitfilm! Jag var på väg att stänga av flera gånger men stod ut. Totalt hjärndöd romantisk komedi där Kevin Costner har sex med mormor, mamma och dotter. Jag borde ha stängt av.

En överstruken etta i betyg.

Filmens hemsida

Recension FIlmDelta

Andra bloggar om: , ,

Vanity Fair

Äntligen! Tillbax i filmvärlden. Tänkte börja med en lättsam chick flick men så blev det inte! Ibland kan filmtiteln lura en. Det här var ett riktigt bra kostymdrama med ett rätt tungt manus så det var ingen slötittarfilm. Bra skådisar och fina miljöer. Rhys Ifans var med, från Human Nature.

En stark trea.

Filmens hemsida

Recension Moviebox

Andra bloggar om: ,
Vanity Fair