The Last King of Scotland

image163Jag gillade den inte! Den är som lammkött, även om den är vällagad faller den mig inte i smaken. Övertygande skådespeleri, bra story, otäckt verklighetsbaserat krigsdrama. Forrest Withaker är fullständigt brilliant i sin rolltolkning tillsammans med James McAvoy. En kvalitetsfilm av rang som berörde mig illa, icke en semesterfilm. Blä.
Hos Åsa med Viktoria.
Kvalitetsbetyg: 4,5
Smakbetyg: 1

Filmen
Recension
IMDB
Andra bloggar om: ,

Zodiac

En hel hög skådisar som faller mig i smaken, (t.ex. Jake Gyllenhaal, Robert Downey JR, Mark Ruffalo) samt en bra berättelse liknande Capote (som var lysande) gör att vi här har en av sommarens bättre filmer. Jag hade lite svårt att hänga med till hundra procent, det var många personer och bitvis många trådar att hålla reda på. En verklighetsbaserad seriemördarhistoria, stundtals motbjudande men väl genomarbetad och bra skådspeleri. Mycket träffsäker och ren stilvisualisering från 60-70-talet.

En fyra från Johan och Liliths soffa.

Recension
Filmen
IMDB
Andra bloggar om: ,
image162

Deja Vu

image161Jag får skylla på att det är sommar. Annars är det mycket tveksamt om jag hade sett Deja Vu. En dussin action med ett tidsreseperspektiv. Lyckades nästan hålla mig vaken men mitt intresse och förväntningar låg på bottennivå.
Det bästa med filmen var att den utspelades i New Orleans och jag fick reda på att staden inte är övergiven efter Katrina.

1,5 i betyg från Johan och Liliths soffa.

Filmens sida
Recension
IMDB
Andra bloggar om: ,

Efter bröllopet

Ett välgjort dansk drama. Men jag tyckte att den slutade för lyckligt. Själv hade jag nog möblerat om historien lite så att Jacob hade varit tvungen att helt välja mellan sin dotter och adoptivson. Nu blev slutet en halvmessyr där adoptivpojken gjorde valet åt Jacob och visade ingen känsla av förlust av att inte få leva med sin far. Det blev lite för enkelt helt enkelt.

En 3:a från soffan med Misse.

Recension
Filmen
IMDB
Andra bloggar om: ,
image160

Natt på museet

image159Det här var ett mercyfuck. Jag tittade på svenskdubbad barnfilm med min 6-åriga brorsdotter. På något vis blev jag som hon och tyckte att det tråkigaste var när de vuxna bullshittade om sina usla relationer. Roligast var när dinosaurieskelettet ville leka apport och lilleputtarna bråkade med varandra.

Med Alva, Nova och Lilith i popcornsoffan.

1,5 i betyg.

Recension
Filmen
IMDB
Andra bloggar om: , ,

Mannen på taket

Den här är något helt annat än de masstillverkade kriminalare som går under namnet Beck. En snyggt restaurerad version av 70-tals filmen. Rejält påkostad med avancerade actionstunt och många hundratals statister. Utsökt skådespeleri.

Jag ler lite åt dåtidens kvinnosyn, en hustru som ska få veta att hennes man mördats betros inte ens klara av att öppna valiumburken själv, utan får hjälp av stora trygga Beck.

Naturistiska detaljer med t.ex. en bäbisrumpa nedkletad med bajs eller Sven Wolters oförtäckta könsorgan.

En fyra i betyg från Tobbes filmalkov med Bjarne och Jonas.

IMDB
Recension
Om filmen
Andra bloggar om: , ,
image158

Transformers

image156Jag håller med Emma Gray Munthe - Motherfucker!!! Vilken ascool film! Inte undra på att den går hem i finkulturens högborg och får hyfsade recensioner trots den potentiala hyperkomercialismen.

Det är hur häftigt som helst med alla robotar, snygga animeringar och genommäktigt när en liten bil fäller ut sig till en jätterobot. Jag ser vissa kopplingar till 9/11 och tyvärr USA's stereotypa syn på terrorism. Men även trevligheter som när en robot likt Lavskägge faderlikt lyfter upp "barnen". Jag måste nog se den en gång till!

Min andra regnfilm på semestern, på bio i Varberg med Tobbe.

3,5 i betyg.

FIlmens hemsida
Recension GP
IMDB
Andra bloggar om: ,

Music and Lyrics

Lätt uttråkad är eftersmaken av den här filmen. Den var inte så usel att jag ville skjuta mig, men jag fick anstränga mig för att behålla uppmärksamheten. Redan i första scenen förstod man vad som skulle hända och sedan var alla standardingredienser med.

1,5 blir betyget för min första semester-regn-film.

Recension
Filmen
IMDB
Andra bloggar om: ,
image155

Hedwig and the Angry Inch

image154Jag hade så stora förväntnignar på den här filmen och de infriades tyvärr inte helt. Shortbus regissör John Cameron Mitchell har gjort en 70-talsmurrig rulle som känns lite rörig. Jag tycker det är jobbigt med dysterheten och den otrygga ytligheten som Hedwig står för. Trots detta är det en kvalitetsmässig independentfilm.

En 2,5:a från frukostsoffan. Kanske tar den sig på en omsyning.

Recension
Filmen
IMDB
Andra bloggar om: , ,

The Lord of the Rings: The Return of the King

image153

Det här är rejäla grejjor! Äntligen fick jag se sista delen i trilogin igen. Jag älskar mitt nya ljudsystem som kommer till sin fulla rätt med den här filmen. En lång njutning, men älit talit Tolkien, alla de olika slutscenerna blir lite väl många.
Faramir är favoriten, suck, snäll och ståtlig.

En fyra från min soffa, med Tina.

Recension
Misstag
IMDB
Andra bloggar om: , , , ,