Thank You for Smoking

Thank You for Smoking
En orgie i cynism. Under filmen undrade jag om den var så oortodox att den skulle sluta med att det var bra att röka. Men den slutade utan att ta ställning varken för eller emot. Konstigt att hollywood kunde motstå den lätte.
I Varberg med Johan och Lilith.
http://www.cine.se/filmsida.php?film=thank_you_for_smoking


Andra bloggar om: ,

Little Miss Sunshine

Little Miss Sunshine
Det börjar gräsligt, med en familj som bara förstör och inte kommunicerar med varandra.
Toni Collette gör en bra roll som mamma, serverar enbart KFC och försöker kompensera skräpmaten med att göra sallad till. En komedi som börjar norentragiskt och slutar i ett gapflabb.
I Varberg med Johan och Lilith.
http://www.biotider.se/?film=31432
Andra bloggar om: ,

Shortbus

Shortbus
En nästintill solklar femma. Årets bästa. Halva publiken gick under en bögtrekantscen. Undrar om samma hade hänt om det var hetropar eller tjejer istället. Kan man härbärgera sexscenerna (som är autentiska och ingående) så är det en mycket komiskt, genomtänkt, tät, och psykologiskt stark film. Den ligger på min top-femlista. Det enda lilla minuset var det lyckliga slutet. Men ändå. Topp!
På Bergakungen med Tina.
http://www.shortbusthemovie.com/index.html

Andra bloggar om: ,

Closer

Closer
Såg denna för något år sedan och tyckte då att den var säsongens bästa film. Jag tycker nog att betyget håller fortfarande. Filmen inleds med en smäktande kärlekslåt,
Blowers Daughter, som smälter mitt hjärta. Fast det är ju ingen kärleksfilm med ett lyckligt slut. Tvärtom. Gjord av Mike Nichols som gjort en av mina favoriter, Angels in America.
Min köpfilm hemma.
http://www.cine.se/filmsida.php?film=closer
Ikväll blir det bio!

Andra bloggar om: ,

Rika Vänner

Rika Vänner
He. Konstigt, en ful-snygg film.
Jennifer Anniston gör en bra roll, bättre än i Breakup tycker jag. Sen var hon med, hon från 80-talet, Joan Cusack, ni vet, den andra tjejen i Working Girl. Det var inte mycket produktplacering - pluspoäng. Sedan var hjälten på den vita springaren inte snygg utan ganska alldaglig och småfet. Men han vann ändå Jennifers hjärta. Och mitt. Han var ju så god. Som tur är så ska jag inte gifta mig.
Hyrfilm hemma.
http://film.nu/?page=filmrecension_visa&filmid=961 

Andra bloggar om: , ,